

Ocet pigwowy
towar niedostępny





Opis
Ocet pigwowy z Pasieki w Miłosnej
Rok produkcji: 2019
Opakowanie: butelka szklana na zakrętkę
Kwasowość: 5%
Nasz ocet pigwowy jest naturalnie mętny, słabo filtrowany. Niepasteryzowany. Zawiera żywe kultury bakterii, czyli tzw. matkę octową. „Matka octowa" towarzyszy procesowi powstawania octu.
Niska kwasowość na poziomie 5% sprawia, że nasz ocet jest delikatny. Idealny więc do sałatek, po rozcieńczeniu z wodą jako napój. Dodaj go również do marynaty do mięs i innych potraw - możesz się zaskoczyć!
I pigwa znana jest ze swoich prozdrowotnych właściwości. Czy wiesz, że wzmacnia odporność i poprawia apetyt? Co więcej, mówi się, że wspomaga odchudzanie - obniża poziom cukru we krwi, zapobiega wzdęciom i regeneruje wątrobę. Pigwa bogata jest w składniki mineralne i szereg witamin. Dzięki fermentacji zatrzymujesz te wszystkie dobroci na dłużej - otrzymujesz pyszny i zdrowy ocet.
Ocet nie zawiera barwników, konserwantów, polepszaczy smaku.