Pierzga
towar niedostępny





Opis
Pierzga pozyskana w Pasiece w Miłosnej
Czy wiesz, że pierzga zwana jest chlebkiem pszczelim lub pyłkiem ulowym? Jest substancją, która powstaje w wyniku fermentacji obnóża (pyłku kwiatowego). Jest naturalnie przetworzonym przez pszczoły pyłkiem kwiatowym, który dodatkowo został wzbogacony wydzielinami organizmów pszczół, dzięki czemu ma silniejsze działanie na organizm ludzki niż sam pyłek.
Właściwości pierzgi:
Dzięki wysokim wartościom odżywczym i właściwościom antybakteryjnym wpływa na wzmocnienie reakcji odpornościowych organizmu człowieka. Zaleca się spożywanie pierzgi w stanach anemii, osłabienia psychicznego i fizycznego oraz osłabieniu wzroku.
Pierzga to produkt późno jesienny dostępny od listopada.
Dawkowanie pierzgi:
Zaleca się spożywać 2 łyżeczki dziennie.
Jedna łyżeczka rano na czczo i druga wieczorem, przed snem.
Pierzgę należy przechowywać w lodówce!